Akorist de nereden çıktı?

Gitar aldım. O zamanlar gencim güzelim. Gitarı elime alır almaz çalacağımı sanardım öyle değilmiş. O zamanlar internet pek yaygın değil. Kursa gitmeye karar verdim. Sıkıcı değildi ama eğlenceli de değildi. Neyse uzun sürmedi kurs maceram. İnternete daldım, akor arıyorum. Bir sürü uyduruk site. Her taraftan reklam fışkırıyor. Beğendiğim akorları bilgisayara kaydediyorum. Zaten çalamıyorum, bir de yüzlerce word dosyası içinde çalabildiklerini ara dur. Kötü günlerdi..

O sıralar internet sitesi yapmaya da hevesliyim. Sürekli bir şeyler öğreniyorum. Bir gün roBOT yapmayı öğrendim. EVREKA! roBOT diğer sitelerden bütün akorları toplayıp bana getirecekti. roBOT’u yaptım.. Artık arayıp da bulamadığım her akorun birkaç versiyonuna sahiptim. Bu bolluk gitar konusunda yetenekli olmadığımı anlamamı sağladı. Gitara küsmedim :) İyi çalamasam da BEN keyif alıyordum. Sorana gitar çalıyorum demek de fena olmuyordu hani..

Bir gün internetten feci para kazanıldığını duydum. Dev akor arşivim + İyi bir internet sitesi = $$$$$$ Bu denklem aklıma yatmıştı. Hemen bir site yapmalıydım. Böylece internet sitesi yapmayı da öğrenmiş olacaktım. 1 Ağustos 2007′de gece yarısı uyurken süper bir isim aklıma geldi. ~akorist~ bence süper. Hemen uyanıp aldım. Artık şartlar oluşmuştu. Sadece internet sitesi kalmıştı. Kısa sürede onuda yaptım. İlk kriterim her sayfada akoru görmek için elimi mouse’a götürüp sayfayı aşağı indirmek zorunda kalmayacağım bir site olmasıydı. Aynen öyle yaptım. Tıklıyorsun pat diye akor.

İlk düşündüğüm gibi reklamı dayadım her yere. Söylendiği gibi reklamdan feci para kazanmanın bu kadar kolay olmadığını öğrenmem 2 ayımı aldı. 2 aylık kazancım ile bir doğru orantı yaptığımda 100$ kazanmam 43 senemi alıyordu… Bu hesap beni yıkmıştı :) Bende daha fazla sinir olmamak için tüm reklamları gözden uzak yerlere koydum. Bana kalan istediğim tarzda reklamsız bir site oldu derken bir gün bir teşekkür mesajı geldi. Takip eden aylarda birkaç tane daha.. Feci gaza gelmiştim.

Şimdi sıra diğer sitelerde eksik bulduğum özelliklere sahip bir internet sitesi yapmaktı. Şu anda görmüş olduğunuz site ortaya çıktı. 2008′in başı.. Artık siteye yorum yapma özelliği vardı. Hem de üyelik gerekmeden. Tek sorun yorumlar gerçekten bir gariplerdi. Arada bir uygun olmayan yorumları siliyordum. Dedim bu böyle olmayacak bari bir yazı yazalım. İşte o yüzden bir gün “YORUM YAZMADAN ÖNCE” yazısını ekledim. Bu yazı ummadığım derecede popüler oldu. Artık yorum işi çığırından çıkmıştı. Bende bıraktım kontrolü. Uzun zamandır her şey serbest. Ayrıca yorum konusuna değinmişken;

  • hiç bıkmaksızın benden flüt notası isteyen Ezgi’ye, (isteme yok)
  • hiç bitmeyen fenerbahçe-galatasaray sevgisine,
  • senelerdir doğru notaları bulunamayan Samanyolu şarkısına,
  • sürekli küfür eden ayak takımına,
  • uğraşıp тüякçнє yazanlara,
  • “Sitenin sahibine” diye başlayanlara
  • ve aklıma gelmeyen diğerlerine buradan selam göndermek istiyorum.

Akorist yakında 3. versiyonu ile yayında olacak. Keyifli bir site olacak diyebilirim. Yeni site açıldığında haberdar olmak, sitenin yönetiminde bulunmak istersen aşağıya epostanı yazabilirsin ya da bana bir eposta at. akorist.com[et]gmail.com Spam yapmayacağıma söz veriyorum. Bol keyifler!


Kimler neler demiş?

  1. 1 zafer  08 Eylül 2010 saat 03:26:

    Teşekkürler , iyi ki varsın ..

  2. 2 NesrinN  15 Mart 2011 saat 05:34:

    ‘Bir yazı… ‘ İşte bu iyiydi!!
    Aslında huyum değildir yorum yazmak ama yazıyorum.. Yazdıkların hatta başlık bile etkiledi beni. Bu güzel bir şey ;) ) Yapacaklarının da güzel olacağı umuyorum…

  3. 3 İskender  17 Şubat 2013 saat 12:14:

    Ben de THM’ne gitarla iştirak ediyorum. Selamlar…

  4. 4 kuru kalabalık  17 Aralık 2013 saat 20:26:

    yaptıkların siteyi kurma olayın felan esasında çok ilginç değil olağan gibi ama pasaklı biri olmayıp bunlarla uğraşman, şuan sana bu mesajı yazmama neden oldu samimiyetin güzel gerisi hikaye..devamı beklerim..